Är det värt med polariserade glasögon?

Jag har en fråga till er lite mer erfarna fiskare. Mitt fiske består för närvarande mest av metande och pimplande. När jag fiskar med mina vänner så använder i princip alla sig av polariserade glasögon. Farsan säger alltid att det är överskattat och att fiske inte är styrt av prylar utan snarare egen förmåga och tålamod.

Som ni kanske märker så är jag något skeptisk på vad farsan säger och blir sugen på att köpa mig ett par glasögon. När jag läser om det så står det mycket om att man har lättare att se saker vid vattnet då den stoppar de jobbiga reflektionerna medans de samtidigt motverkar vattendroppar på glaset och gör fisken lättare att se.

Så min fråga till er är väl egentligen, vad är era upplevelser med fiskeglasögon? Är det värt att ha fiskeglasögon eller har farsan rätt i att det är överskattat? Just när alla mina vänner kör med det så känns det som jag det borde fungera rätt bra. Kanske är det till och med detta som gör mitt fiske bättre. Dela gärna med er av era upplevelser, kanske har ni till och med haft någon erfarenhet där ni antagligen inte hade fångat fisken om ni inte hade haft era glasögon på er. Dela gärna allt ni har, litet som stort.