Det har varit alldeles tyst här, jag vet! Jag ber verkligen om ursäkt, även om det värsta som finns är bloggare som skyller sin tystnad på något. Man kan ju inte blogga utan att… blogga. Som att ha ett radioprogram där det inte spelas musik eller någon pratar.

Det kommer bli skärpning på denna uppdateringsfront! Inte för att det är någon riktig URSÄKT, men en förklaring är att ett annat stort sidoprojekt jag har, har ätit väldigt mycket tid de senaste fem veckorna. Jag har fått prioritera bort en del saker även om jag hade velat klona mig själv och gjort allt parallellt. Men nu är det fokus på denna blogg fr o m nu! Jag ska ”städa upp” i bloggen och snygga till den (har gjort lite ändringar i min andra blogg, vilket tagit lite tid också, kika gärna där!) – så att den känns mer modern i formen och blir mer lättläst.

Förutom formen är förstås innehållet det viktigaste i en blogg. Jag har förstått att ni mest är nyfikna på uppdateringar om min vikt (hehe) och regelbundna rapporter med helfigursbilder om min formstatus. Eller…? Ärlighet (alltså dokumentera både motgångar och framgångar och inte dölja något verkar vara poppis). Men finns det kanske annat som lockar också? Eller något som ni tycker jag kan hoppa över helt och hållet? Eller kanske rentav något jag borde lägga till?

Jag kan inte garantera att jag uppfyller ALLA önskemål, för om någon av er kräver dagliga härliga hälsorecept blir det svårt, eftersom jag inte är särskilt kunnig inom sånt… Men jag tycker det är väldigt viktigt att lyssna på vad NI läser, för jag gör ju inte bara den här bloggen för min egen skull (även om den fungerar som självterapi och publik spark i baken på mig själv) utan för att den ska vara relevant för er som läser.

Det här är utgångsläget med mig: jag är 46 år, jag är gift och har tre barn. Jag är förtjust i god mat men har blivit mer kräsen med åren och väljer hellre hemlagat framför halvfabrikat. Mitt matmissbruk ligger som en herpes-infektion (har inte herpes själv men har läst om det), alltså latent under ytan och lurpassar, håller sig borta ganska ofta, men blossar upp då och då och visar sitt fula tryne. Jag blir förmodligen aldrig riktigt AV med det, men försöker hålla det passivt och inte aktivt. Jag blir glad av träning och föredrar styrketräning men behöver även cardiopass i olika utförande i kombination med flexibilitets-och rörlighetsaktiviteter som yoga och promenader pga mitt extremt stillasittande jobb. Jag är stressad och sjukt jobbupptagen men försöker ändå klämma in tid för både träning och planerande av välbalanserad kost.

Jag är nyfiken på nya träningsformer och testar gärna dessa men är rätt övertygad om att resultatinriktad styrketräning i kombo med cardio och yoga är modellen för mig ur kontinuerligt perspektiv.

Gällande mat äter jag mångsidigt, inte LCHF eller andra dieter som utesluter vissa livsmedel mm. Jag tål gluten och laktos men försöker att inte överkonsumera dessa produkter eftersom jag helt enkelt mår bättre då.

Jag är i hyfsad form men inte toppform. Jag har kanske 7-8 kilon jag skulle vilja få väck, men jag har inte brådis (till sommaren blir bra!). Jag är även ute efter att få till en bättre balans i mitt liv, inte bara på hälsomässiga planet utan överlag – eftersom jag tror att det påverkar alla aspekter i det man tar sig an.

MEN – nog om mig. Jag vill veta mer om DIG nu. Vem är du som läser? Ni får förstås vara anonyma om ni vill, men det underlättar för mig om du kan ta dig tid och kommentera och svara på följande frågor:

  1. Hur gammal är du?
  2. Har du barn? Ålder på barnen?
  3. Vad väger du? Hur lång är du? Är du nöjd med din vikt?
  4. Tränar du något? Vad och hur ofta?
  5. Äter du någon sorts diet/särskild kosthållning/räknar kalorier/väger maten osv?
  6. Varför läser du denna blogg?
  7. Vad vill du läsa om, om du fick bestämma?
  8. Vad är helt ointressant för dig att jag skriver om?

vinn

VINN! En av er som kommenterar vinner det här snygga tränningslinnet från Cubus värt 199 kr, i stl L (jag har bara L att ge bort, sorry!). Så viktigt att du skriver korrekt mailadress när du kommenterar (visas inte för andra) så jag kan kontakta dig som vinner.

Ni har hela helgen på er att kommentera, så kör igång redan nu! På söndag kväll den 12 feb stänger åsiktsbutiken =)